SKANDALICZNY ARTYKUŁ W ANGORZE!

„Szczur pod beszamelem” tak brzmi tytuł artykułu w najnowszej Angorze. W jego treści można również przeczytać o sposobie przyrządzania psiny i kociny. Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami uważa takie treści za karygodne i wniosło zażalenie do Rady Etyki Mediów oraz zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa, które można przeczytać poniżej:

zażalenie do Rady Etyki Mediów str 1

zażalenie do Rady Etyki Mediów str 2

zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa str 1

zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa str 2

Fragment artykułu:

Sposobów przyrządzania są setki. Zaczyna się zawsze tak samo. Z psa ściąga się ostrożnie skórę, usuwa kości i wnętrzności, następnie opala gazowym palnikiem. Jeśli komuś odcięto gaz, może to samo zrobić nad ogniskiem. Tuszki rozcina się tak jak królika czy sarny. Znawcy tematu uważają, że psie mięso należy przyrządzać jak wołowinę. Czyli najlepiej obsmażyć, a potem długo dusić.

Nadaje się świetnie na zrazy, gulasz, pulpety i na rosół. Po ugotowaniu psina staje się bardzo krucha.

cały artykuł można przeczytać